✔ Ontworpen en getest door professionele spelers ✔ + 3 controlefases ✔ Extra lange levensduur
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Soorten padel rackets: van beginner tot gevorderd

  • Posted on
Soorten padel rackets: van beginner tot gevorderd

In padel spreken we van 3 types padel rackets en vormen. Het is belangrijk om de juiste racket te kiezen voor jouw type spel. Maar hoe kies ik een goede padel racket? Majestic Padel geeft je alvast belangrijke informatie die je kan helpen bij je keuze. 

In padel spreken we van 3 types padel rackets en vormen. Het is belangrijk om de juiste racket te kiezen voor jouw type spel. Maar hoe kies ik een goede padel racket? Majestic Padel geeft je alvast belangrijke informatie die je kan helpen bij je keuze. 

 

Rondvormige padel rackets

Een ronde racket is ideaal voor beginnende spelers. Het balanspunt hierbij ligt meestal naar de steel toe, hierdoor voelt de racket lichter aan in de hand. Tijdens het spelen is deze net wat wendbaarder en vergevingsgezind.

 

Met deze vorm heb je een grotere sweet spot, je moet de bal dus niet precies in het midden raken om deze succesvol naar de andere kant van het net te krijgen. 

 

Ook professionele spelers spelen vaak nog met een rondvormige racket. Ze liggen namelijk goed in de hand. Met de goede balans kan je gemakkelijker met touch spelen en kan je iets soepeler verdedigen. Een ronde racket is echter minder effectief als aanvalsracket.

 

Traan / druppelvormige padel rackets

Een traanvormige of ook wel druppelvormige racket biedt meer controle en power dan een ronde racket. Deze rackets voelen echter ook wat zwaarder aan. Hiervoor moet je wel al wat preciezer kunnen mikken op de bal, aangezien de sweet spot niet in het midden ligt maar in iets hoger. 

 

Een racket met een traanvorm is dus ideaal voor vaste spelers die graag aanvallend spelen en hun tegenstander willen onderdrukken. Deze vorm biedt minder soepelheid aan, maar wel meer stevigheid en controle.

 

Diamantvormige padel rackets

Een diamantvormige racket is bedoeld voor spelers die een breed basispakket onder de knie hebben. De kop is zwaar waardoor er een hoge balans heeft, maar ook minder soepel is en stijver aanvoelt. Hierdoor kan je met maximale controle en power spelen.

 

Een goede technische uitvoering is belangrijk bij deze racket, anders kan deze al snel belastend worden voor de elleboog en arm. De sweet spot ligt hierbij nog hoger dan de traanvormige racket, als je deze verkeerd opvangt dan worden de impact schokken naar je speelarm doorgestuurd. Met een goede techniek biedt deze diamantvormige racket alle power en controle die je nodig hebt om de bal vlotter en verder uit de kooi te smashen.

 

 

Welke padel racket past bij mij? Uiteindelijk hangt alles af van wat voor de speler het beste voelt. Sommige professionele spelers met de perfecte techniek kiezen voor ronde vormen omwille van de soepelheid, counterend spel en touch gevoel. Andere kiezen dan sneller voor een diamant / traanvorm om te kunnen domineren op het veld.

 

 

 

Nog niet zeker welke racket het beste voor jou is en heb je graag persoonlijk professioneel advies? Neem contact op met ons en wij helpen je graag verder.

 

 

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »